Om WAPCEPC

World Association for Person-Centered and Experiential Psychotherapy and Counseling (WAPCEPC) blev stiftet i 1997 i forbindelse med den 2. verdenskonference for personcentreret og oplevelsesorienteret psykoterapi i Lissabon.

WAPCEPC samler praktikere, forskere, undervisere, studerende m.m. inden for de psykoterapier, som har deres rødder i Carl Rogers personcentrerede terapi. Formålet er at fremme og udvikle dette perspektiv på terapi, samt være i dialog mellem de forskellige varianter af personcentrerede og oplevelsesorienterede psykoterapier, idet der er mere, der forener end adskiller, blandt disse terapier.

WAPCEPC afholder verdenskonferencer hvert andet år og udgiver the peer-reviewed tidsskrift Person-Centered and Experiential Psychotherapies, som udkommer 4 gange årligt.

Dansk Selskab for Personcentreret og oplevelsesorienteret Psykoterapi (DSPOP) er organisationsmedlem af WAPCEPC og arrangør af den 15. verdenskonference for personcentreret og oplevelsesorienteret psykoterapi i 2022 i København.

Niels Bagge, 2020